Training

Trainingsstal Starnmeer heeft jarenlange ervaring in het trainen en zadelmak maken van paarden. Wij kunnen u helpen op alle niveaus. Of het nu gaat om zadelmak maken, wedstrijdklaar maken of het bijsturen van ongewenst gedrag. Op alle onderdelen hebben we jarenlange ervaring en uiterst bekwame trainers.
Per paard kijken we wat de situatie is en vervolgens maken we een plan welke we bespreken met de eigenaar.

Hoe gaan we te werk?
We beginnen met alle paarden in onze roundpen met wat grondwerk. Wijken voor druk, longeren en langzaam wennen aan een zadel, dat zijn de eerste stappen. Als het paard gewend is aan deze nieuwe impulsen en hier comfortabel mee is gaan we verder met stappen, draven en galopperen met het zadel op. Dan langzaam beginnen we op te bouwen naar het opstijgen. Eerst in de beugels staan en over het paard hangen totdat de druk volledig wordt geaccepteerd. Dan uiteindelijk gaan we pas echt in het zadel zitten. Deze fase doen we altijd met 2 trainers vanwege de veiligheid voor ruiter en paard. Het tempo voor deze fase wordt aangegeven door het paard.

De volgende stap
Nu het paard de ruiter heeft geaccepteerd gaan we door in de roundpen om op een halster stap, draf, stoppen en het sturen aan te leren. Als dit lukt doen we al deze oefeningen ook in galop. Daarna werken we naar het eerste bit toe. Een O-ring snaffle, een licht bit wat voor een groot deel van de training gebruikt zal worden. Als deze fase is afgerond verlaten we de roundpen.

Naar de rijbak
Om de training verder te verfijnen gaan we over naar de rijbak. Hier zullen we beginnen met het leren recht lopen, het verfijnen van het sturen en het stoppen (onder andere de zogenaamde one-rein stop). We beginnen weer met alles in stap, dan draf en dan galop. Het doel van deze fase is een heel solide basis te leggen voor een leven lang plezier met je paard. Daarbij is rust, timing en regelmaat van groot belang. We nemen er dan ook in alle gevallen de tijd voor die er voor nodig is.

Het vervolg
Als er een solide basis is gelegd is het tijd voor verdere verfijning. In overleg wordt er een plan uitgestippeld. Dit kan inhouden dat er besloten wordt om samen verder te trainen. Of dat wij dat voor je doen.
Tijdens de hele training is er veel overleg met de eigenaar van het paard. Dat vinden wij belangrijk. We zullen altijd proberen om ieder paard de tijd te geven die het nodig heeft, en samen proberen we een plan te maken wat bij jou, maar ook vooral bij je paard past. Uiteraard mag je altijd komen kijken hoe de training verloopt, de koffie staat klaar!

Wedstrijd rijden
Een andere mogelijkheid is om je paard verder te laten trainen door Evelien en het uit te laten brengen op wedstrijden. In overleg starten wij voor je op WRAN AQHA/NQHA of NRHA wedstrijden. En we doen meer dan alleen reining! Halter, pleasure, trail. We starten in alle western klassen.
Verder doen we ook aan coaching. Jij start zelf met je eigen paard onder onze begeleiding.